Wat is BMI?

Wat is BMI?2019-02-05T13:10:05+00:00

Body mass index, of BMI, is een maat voor de lichaamsgrootte. Het combineert het gewicht van een persoon met zijn lengte. De resultaten van een BMI-meting kunnen een idee geven of een persoon het juiste gewicht voor zijn lengte heeft.
BMI is een screeningtool die kan aangeven of een persoon ondergewicht heeft of een gezond gewicht, overgewicht of obesitas heeft. Als de BMI van een persoon buiten het gezonde bereik ligt, kunnen hun gezondheidsrisico’s aanzienlijk toenemen.

Te veel gewicht kan leiden tot een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk en cardiovasculaire problemen.Een te laag gewicht kan het risico op ondervoeding, osteoporose en bloedarmoede verhogen. De arts zal passende aanbevelingen doen.

BMI meet lichaamsvet niet rechtstreeks, en het is geen verklaring voor leeftijd, geslacht, etniciteit of spiermassa bij volwassenen. Het maakt echter gebruik van standaard gewichtsstatuscategorieën die artsen kunnen helpen de gewichtsstatus tussen populaties te volgen en potentiële problemen bij personen te identificeren.

Your BMI is

Powered by BMI Calculator